Oficina Virtual d’Emancipació Juvenil

Què és?

L’Oficina Virtual d’Emancipació Juvenil és un servei, dependent de l’Ajuntament de Vallirana i vinculat a la Regidoria de Joventut, que té com a objectiu principal oferir informació i recursos per facilitar el procés d’emancipació del jovent de Vallirana i vetllar pel seu benestar durant aquest procediment.

Aquí trobaràs àmbits establerts relacionats amb l’emancipació juvenil: habitatge, feina, formació i mobilitat internacional. Tot això està disponible per tal d’afavorir la construcció pròpia d’un projecte de vida com a persona jove.

Els professionals que treballem en aquesta prestació de serveis de manera personalitzada, especialistes tècnics en l’àmbit de la joventut,  a part d’oferir informació, orientació i assessorament també coneixem a fons el territori i tenim les eines suficients per portar a terme aquesta ajuda als i les joves de Vallirana. A part, ens coordinem amb diferents centres que ofereixen els mateixos serveis i recursos per a les persones joves de tot Catalunya.

Així, podem definir l’ Oficina Virtual d’Emancipació Juvenil com una porta d’entrada a la informació i l’orientació de qualitat, donant resposta a les necessitats i inquietuds sobre l’emancipació, en qualsevol dels seus àmbits, de la població jove de Vallirana.

Per aquesta raó, els àmbits establerts dins d’aquesta aquesta oficina d’emancipació queden classificats com:

 • Feina
 • Formació
 • Habitatge
 • Mobilitat Internacional

El nostre servei d’oficina virtual està dirigit a joves entre els 12 i 35 anys.
On estem?

L’Oficina Virtual d’ Emancipació Juvenil de Vallirana té espai presencial ubicat al Casal de Joves de Vallirana, c. Major, 612 – Vallirana (08759). Allà trobaràs atenció personalitzada en diversos àmbits relacionats amb l’emancipació juvenil: habitatge, feina, formació i mobilitat internacional.

Horari Casal de Joves de Vallirana:

Dilluns a divendres de 9 a 13h i de 16 a 21h.

Agost tancat.

Telèfon de contacte: 93 683 23 34

669 58 45 44

Correu electrònic: pij@vallirana.cat

Xarxes socials:

 

1.FEINA

El servei de recerca de feina té com a objectiu principal facilitar l’accés, als i les joves de Vallirana, al món laboral. Ofereix diverses opcions de com buscar feina i la possibilitat de tenir una atenció personalitzada i/o col·lectiva sobre orientació i inserció laboral, formació laboral per competències bàsiques, difusió d’ofertes de treball i borsa de treball des del centre Casal de Joves de Vallirana. Allà mateix, també podeu consultar els cursos relacionats sobre com buscar feina i conèixer alguns dels serveis i tràmits que ofereixen les Oficines de Treball de la Generalitat de Catalunya.

Des de l’Oficina Virtual d’Emancipació Juvenil volem posar a disposició del jovent de Vallirana totes les tècniques, eines i consells disponibles per a la recerca de feina i a la vegada, aclarir els vostres dubtes durant el procés.

Treballem per ajudar-vos a superar les possibles adversitats que frenin el vostre benestar laboral i ajudem a potenciar les competències professionals que teniu per aconseguir, amb més garanties, la possibilitat de trobar feina de la forma més ràpida i eficaç.

Borsa Jove d’ofertes de treball

L’Oficina Virtual d’Emancipació Juvenil conjuntament amb el Casal de Joves de Vallirana disposen:

El Programa de Garantia Juvenil

És una iniciativa a nivell europeu per reduir l’atur juvenil.

Si ets una persona jove entre 16 i 29 anys, amb estudis reglats o sense, i actualment busques feina, pràctiques laborals no remunerades, una breu formació en alguna ocupació concreta, treballar a l’estranger o muntar un negoci propi… cal que t’inscriguis al Programa de Garantia Juvenil.

Un cop inscrits, tindreu a disposició vostra un seguit de possibilitats formatives, recursos diversos (com per exemple per treballar a l’estranger) i, a més a més, les empreses que us contractin podran gaudir de diferents reduccions o exempcions en les quotes a la seguretat social com a estímul per a la contractació del jovent.

Podeu realitzar la inscripció i tenir més informació al següents links, sinó al Casal de Joves estem a la teva disposició per qualsevol dubte.

www.empleo.gob.es/ca/garantiajuvenil/home.htm

http://garantiajuvenil.gencat.cat/ca/inici/

http://jovecat.gencat.cat/ca/temes/treball/

2.FORMACIÓ

La finalitat d’aquest servei és oferir al jovent de Vallirana un ampli ventall de cursos, jornades i tallers que fomenten l’educació. La intenció és, poder facilitar informació i orientació segons les possibilitats formatives que s’assimilen al perfil individualitzat de cada jove de Vallirana. Alhora, volem vetllar perquè  la decisió que pugui escollir cada jove, entorn l’itinerari formatiu a seguir, sigui la més adient i estigui en màxima concordança amb les inquietuds i potencials de cada jove, tant professional com personal.

Dins d’aquest apartat  us informem i orientem sobre les possibilitats formatives que ofereix el sistema educatiu reglat i no reglat:

 • Escoles d’adults

http://queestudiar.gencat.cat/ca/estudis/adults

 • Escoles secundàries

http://queestudiar.gencat.cat/es/estudis/secundaria

 • PQPIs

http://educacio.gencat.cat/portal/page/portal/Educacio/PCentrePrivat/PCPInici/PCPGestioPQPI

 • Certificats de professionalitat

http://serveiocupacio.gencat.cat/ca/millorar-el-perfil/certificats-de-professionalitat/

 • Batxillerats

http://queestudiar.gencat.cat/es/estudis/batxillerat/

 • Cicles Formatius de Grau Mitja i Superior

http://queestudiar.gencat.cat/ca/estudis/fp/cicles/

 • Graus Universitaris

http://universitatsirecerca.gencat.cat/ca/03_ambits_dactuacio/estudis_universitaris

 • Màsters

http://universitatsirecerca.gencat.cat/es/03_ambits_dactuacio/estudis_universitaris/masters_universitaris/

 • Postgraus

http://jovecat.gencat.cat/ca/temes/educacio_i_formacio/estudis_de_tercer_cicle_i_recerca/#FW_bloc_87000c77-f87b-11e3-b7b7-000c29cdf219_3

 • Beques i ajuts en el sistema educatiu

http://cercador.gencat.cat/cercador/AppJava/index.jsp?q=Beques

ASSESSORIA ACADÈMICA PERSONAL

Oferim la possibilitat de tenir una assessoria individualitzada al nostre centre presencial Casal de Joves de Vallirana, on poder resoldre les qüestions o dubtes sobre decisions en el vostre futur acadèmic. Aquest servei es pot demanar trucant al número de telèfon del Casal de Joves, 93 683 23 34 o enviant un e-mail a : pij@vallirana.cat

3.Habitatge

(Temporlament fora de servei)

4.Mobilitat internacional

Les accions que impulsem en aquest àmbit estan dirigides a la promoció i sensibilització d’estades a l’estranger ,oferint un ampli ventall de possibilitats per a qualsevol jove que vulgui tenir una alternativa més dins del seu propi projecte personal i professional.

Des del Casal de Joves oferim assessories personalitzades de mobilitat internacional per a joves que busquen un nou projecte de sortida a l’estranger, aportant  totes les possibilitats que tenen per gaudir d’una experiència internacional: treballar, pràctiques, voluntariats, estudiar, viure, camps de treball, trobades i intercanvis.

A continuació, links de diferents pàgines web relacionades amb mobilitat internacional:

http://www.barcelonesjove.net/europa

https://www.sci-cat.org/sci

https://ec.europa.eu/spain/barcelona/home_es

http://www.cocat.org/

http://www.setem.org/site/cat/camps

https://vibria.org/

DOSSIER PROGRAMES UNIÓ EUROPEA AMB LINKS—>Oportunitats a la UE 2019

Comparteix a través de: